1ο Δελτίο Τύπου

Στην Αμπελόεσσα Θράκη, την γή που γέννησε τον Ορφέα και την μουσική, τον Διόνυσο με τις Διονυσιακές τελετές και τα Μυστήρια, εγκαινιάζεται φέτος στις 9-10 Δεκεμβρίου η 1η Γιορτή Τσίπουρου, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής.
Η Θράκη που από αρχαιοτάτων χρόνων παράγει πολιτισμό, η Θράκη το σταυροδρόμι των γεύσεων, για δύο μέρες θα λάμπει στις παρυφές της Ροδόπης, στον Ίασμο της Ροδόπης.
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου,υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης,διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά η 1η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο Ν.Ροδόπης με στόχο την καθιέρωση της ως ετήσια γιορτή του συλλόγου.
Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχοντας παράλληλα ως επιθυμία την στήριξη των τοπικών παραγωγών, την προβολή τους και την καθιέρωση, του αρωματικού και μοναδικά ιδιότυπου και αναγνωρίσιμου τσίπουρου του Ιάσμου, ως τοπικού προϊόντος δίνοντας του έτσι την απαραίτητη εξωστρέφεια.
Πρόκειται για μια θεματική εκδήλωση, αφιερωμένη στην ανάδειξη της διαδικασίας της διπλής απόσταξης τσίπουρου, η οποία είναι μακραίωνη παράδοση του Ιάσμου, καθώς η παραγωγή τσίπουρου στα παραδοσιακά καζάνια θεωρείται από όλους τους Ιασμιώτες ιεροτελεστία.

Ελάτε να απολαύσουμε παρέα το παραδοσιακό Ιασμιώτικο τσίπουρο και να κάνουμε μαζί ένα διήμερο ταξίδι, ανοικτό σε όλους, γεμάτο χρώματα, ακούσματα και γεύσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την σελίδα μας στοFacebook: https://goo.gl/S8cbBB